Ons koor: Enka Mannenkoor Ede

Wij zijn een koor van vijftig mannen, ongeveer gelijk verdeeld over eerste tenoren, tweede tenoren, baritons en bassen. Er is geen speciale toelatingsselectie op geschoolde stemmen en noten kunnen lezen. Wel zal de dirigent een aspirant-lid op een van de eerste avonden even apart nemen om de stem af te tasten.

Repetities zijn wekelijks op donderdagavond, van 19:45 uur tot 22:00 uur in "Ons Huis", Hovystraat 2, Ede (achter de Taborkerk bij de spoorwegovergang Larixlaan-Prinsesselaan).
Naast de repetities wordt ieder koorlid geacht thuis te oefenen aan de hand van muziek die is opgeslagen op de site (ledenpagina) en/of CD. Hierop heeft de dirigent de partijen voorgespeeld en voorgezongen.

Het Enka Mannenkoor is een algemeen koor, dat wil zeggen: heeft geen kerkelijke binding. Uiteraard hebben we wel geestelijke en andere stemmige nummers in het repertoire, zodat we bij voorkomende gevallen een passend programma kunnen bieden. Ons repertoire is enorm breed, van Bach tot Balkanmuziek en van Mozart tot musical. De repertoirekeuze richt zich overigens naar de voorkeur van de leden, die van tijd tot tijd wordt geïnventariseerd.

design by RA